Kábelcsatorna szerelés

KÁBELCSATORNÁK, KÁBELCSATORNÁK SZERELÉSE

Kábelcsatorna szerelés

Kábelcsatornák, kábelcsatornák szerelése

Vállalkozásunk kiemelt tevékenysége az épületszerkezettől független könnyen felszerelhető és bővíthető szerelőcsatorna rendszerek tervezése és kivitelezése. Tapasztalatunk szerint az elektromos hálózatok kiépítésénél egyre nagyobb hangsúlyt kap az áramkörök elkülönítése és elválasztása. Ez a módszer egyaránt alkalmazható a korszerű építési rendszereknél, a már meglévő épületek felújításánál illetve a villamos hálózatok bővítésénél is. Egy bővíthető szerelőcsatorna rendszer alkalmazásával elhelyezhető több különböző rendeltetésű és feszültségű áramkör kapcsolószerelvényei vezetékei.

Az alkalmazott kábelcsatorna szerelési rendszer kialakítása független az épület szerkezetétől

A kábelcsatorna rendszerek praktikusak és esztétikusak. Széleskörűen használhatók lakások, irodák, ipari létesítmények szerelvényezésére és vezetékezésére,. A vezetékcsatornák alkalmazhatók mindenütt ahol ezt a szabvány nem tiltja,a hagyományos szerkezetű épületektől kezdve a paneles-, vázas-, könnyűszerkezetes épületeken keresztül a faházakig

Egy-egy rendszer elemei kiegészíthetők, összeépíthetők. A szerelőcsatornák többféle méretben és színben készülnek.

  • A szerelvényezhető csatornák bordázott alapja válaszfal és szerelvénydobozok felszerelésére alkalmas. A kiegészítő elemek rá-, és bepattintással rögzíthetők. Felületvédő fólia védi a vezetékcsatornát a szerelés során keletkező sérülésektől, Jól alkalmazható hálózati rendszerek kiépítésére.

  • A sík alapú csatornák kábelvezetésre ajánlottak. Egyéb jellemzői megegyeznek a szerelvényezhető típuséval. Mindkét csatornához alkalmazható állítható külső és belső ív, mely segíti a gyors kivitelezést akár a legbonyolultabb helyzetekben is.

  • Előfordul, hogy csak egy-két vezetéket akarunk eltakarni Ilyen célra fejlesztették ki amini csatornákat. Többféle méretben, színben és típusban készülnek. Megfelelő takaróelemek használatával egybeépíthető a többi elemmel. A sarokpántos fedelű mini csatorna öntapadós alappal készül, mely egyszerű, gyors rögzítést és a vezetékek optimális elhelyezését biztosítja. Ehhez is megtalálhatók a megfelelő kiegészítő elemek: külső-belső ívek, összekötő elemek, T-idomok, T-elágazók, illesztő elemek. A T-elágazók mennyezeti elágazásoknál lehetővé teszik csillárok, lámpák elektromos vezetékeinek biztonságos, esztétikus és gyors elvezetését..

  • Sok esetben szükség lehet a vezetékcsatornák elrejtésére. Erre nyújt megoldást apadlószegély-, és fali csatorna, melyhez a kiegészítő és összekötő elemek széles választéka áll rendelkezésre. Az áramkörök teljes elkülönítése a sarokelemeknél is megoldott. Kiegészíthetők és összeépíthetők a többi elemmel..

  • A padlófeletti csatornarendszer színesíti a vezetékcsatornák választékát. A csatornára jellemző a kivételes ellenálló képesség a lépéssel és a terhelt áthaladással szemben. A sarokelem az elágazó dobozzal tovább bővíti a rendszer felhasználhatóságát.

  • Ha különböző feszültségű áramköröket egymástól igen kis távolságra szükséges elhelyezni, akkor ajánlatos kettős, vagy megerősített szigetelést alkalmazni. Egy műanyag válaszfal beépítése jelenti a szigetelés megerősítését. Elektromágneses elválasztás igénye esetén fémbevonatú, vagy árnyékolt vezetékek használata szükséges. Ebben az esetben az osztott vezetékcsatorna rendszer az áramkörök elválasztásával lehetővé teszi az árnyékolt vezeték elszigetelését más áramköröktől.

  • Van olyan kábelcsatorna rendszer, ahol a szerelvényezhető műanyag csatornákbadíszítő csíkot lehet szerelni négy-féle színben. A díszítő csíkok a csatornát még esztétikusabbá, szebbé teszik. 75×50 mm-es csatornamérettől már szerelvények is rögzíthetők a csatornába.

Az elágazó-doboz keresztelágazások kialakítására használható. A falak kitörhető nyílásokkal vannak ellátva, így alkalmas valamennyi csatlakoztatható csatorna elágaztatására.

Kivehető válaszfalak biztosítják az áramkörök két szinten történő elkülönítését.

A szerelvényezhető csatornák bordázott alapjára szerelvénydobozok, szerelvénytartók szerelhetők. Az egymásba illeszthető panelek felhasználásával helytakarékos szerelvénycsoport alakítható ki, mely mindkét csatorna típushoz alkalmazható.

A csatornára pattintható alapkeretbe történik a szerelvények rögzítése. A csatorna alap bordáira a válaszfal szintén bepattintással rögzíthető

A csatornák a következő kialakításban választhatók:

  • Mellvéd csatorna: két szélén lepattintható borítóelem található. Ha bővíthető csatornához kapcsoljuk, az egyik szélén levő borítóelemet és a toldó elemet pattintjuk a helyére.

  • Padlószintre szerelhető csatorna: rendelkezik egy távolságtartóval, mely segítségével eltüntethető a padló egyenetlensége.

  • Bővíthető csatorna: ehhez a csatornához tartozik egy toldó elem, amellyel összekapcsolhatjuk a csatornákat. Ezzel a módszerrel tetszőleges számú és méretű csatorna kapcsolható egymáshoz.

A rögzítő keretekkel egyszerűen és gyorsan rögzíthetők a szerelvények a kábelcsatornába. A vezetékcsatornákat a közvetlen napsugárzástól, mechanikai sérüléstől védetten kell elhelyezni.

A villamos hálózatokon rendkívül fontos a biztonsági előírások betartása.

Főszabály, hogy sohasem szabad olyan hálózaton munkát végezni, melyet előzőleg nem feszültségmentesítettünk.

 Ha kábelcsatorna feladatok megoldásában segíthetünk, kérjen ajánlatot!

Akik már megtiszteltek bizalmukkal
Budapest, Tatabánya,  Fejér megye, Komárom-Esztergom, Pest megye  lakossága És Vállalkozásai

Tisztelettel:

Jávorszky Csaba
ügyvezető igazgató

 +36/ 30/937-40-69